Hlavní obsah

Před příletem Bushové explodovala v Afghánistánu bomba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

Bomba nastražená v automobilu explodovala ve středu ráno ve východoafghánském městě Dželálábád. Při výbuchu přišel o život řidič vozidla, zřejmě sebevražedný atentátník. Incident, o kterém informovala agentura AP, se odehrál pouhých několik hodin před očekávaným příletem první dámy Spojených států Laury Bushové do Afghánistánu.

Článek

Incident se odehrál kolem 08:30 místního času (06:00 SELČ) před sídlem provinční vlády, policejní stanicí a přilehlou budovou televize v centru Dželálábádu.

Podle vyšetřovatelů řidič, Afghánec ze sousední provincie Laghmán, patrně plánoval sebevražedný útok, ale nálož explodovala předčasně. Dželálábád leží 130 kilometrů od afghánské metropole Kábulu. Tam má dnes přicestovat na pětihodinovou návštěvu manželka amerického prezidenta George Bushe, který v Afghánistánu ještě nebyl.

Její mise je zaměřena především na podporu projektů věnujících se vzdělávání žen. Bushová se setká také s afghánským prezidentem Hamídem Karzáím a poobědvá s americkými vojáky na základně Bagrám severně od Kábulu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám