Hlavní obsah

Povodně v Itálii: Nejméně deset mrtvých. Dítě zmizelo, když matku strhl proud

Řím

Při povodních ve středoitalském regionu Marche zahynulo v noci na pátek nejméně deset lidí. Pohřešují se čtyři osoby včetně dítěte, uvedla agentura ANSA.

BEZ KOMENTÁŘE: Při záplavách v Itálii zemřelo nejméně osm lidíVideo: Reuters

 
Článek

Vedení provincie Ancona na pobřeží Jaderského moře uvedlo, že záplavy jsou důsledkem vydatných dešťových srážek ze čtvrtečního odpoledne.

Šéf regionu Marche Francesco Acquaroli situaci označil za „vážnou meteorologickou krizi“, která dává důvod ke krajnímu znepokojení.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Při záplavách v Itálii zemřelo nejméně sedm lidí

Civilní ochrana vyzvala obyvatele Senigallie, aby se zdržovali pouze na vyvýšených místech. Hasiči v tomto pobřežním městě zachraňovali lidi na raftech, hlášeny jsou výpadky dodávek elektřiny.

Mezi třemi pohřešovanými je i malý chlapec v obci Barbara, který byl se svou matkou v autě, jež uvázlo ve vodě. Podle záchranářů se ženě podařilo s dítětem v náručí opustit vozidlo, pak ale byla stržena proudem. Hasiči ji v noci zachránili, po dítěti se pátrá.

„Nebyla to povodeň, ale tsunami,“ řekl Riccard Pasqualini, starosta Barbary, kde se stále pohřešují tři lidé.

Podle šéfa místní civilní ochrany Fabrizia Curcia ve čtvrtek během několika hodin napršela třetina toho, co je v těchto oblastech obvyklé za celý rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám