Hlavní obsah

Poplach vyvolal britský voják převlečený za teroristu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Opilý britský voják převlečený za islámského bojovníka připraveného způsobil na jihu Anglie protiteroristický poplach. Do bezpečnostní operace poblíž vojenské základny Aldershot v Hampshiru muselo být tento týden nasazeno 15 policejních vozidel, několik desítek vojáků a také několik kynologických jednotek.

Foto: Portsmouth Grammar School
Článek

Podnět k zásahu dal muž, který policii varoval, že poblíž kasáren se pohybuje člověk vypadající jako islámský aktivista, vousatý a s turbanem na hlavě.Jak se později ukázalo, šlo o desátníka místní posádky, který se šel povyrazit na maškarní bál. Iluze atentátníka ale byla velmi podařená, protože svůj převlek doplnil opilý recesista atrapou pásu s náložemi, který si vyrobil ze žlutého papíru, kabelů a svíček. Případ zaskočil velitelství desátníkovy posádky natolik, že s okamžitou platností vydalo rozkaz zakazující opouštět kasárna v jakémkoli úboru.

Podle armádního mluvčího je sice "naprosto správné, že si vojáci dělají z terorismu do určité míry legraci, ale naopak není vůbec správné, když v převleku za teroristu dávají podnět k bezpečnostní operaci".

Reklama

Výběr článků

Načítám