Hlavní obsah

Polské obchody nabídnou kávu s alkoholem v prášku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Nejen kávu, smetanu a cukr může obsahovat instantní směs pro výrobu voňavého šálku oblíbeného nápoje. Do polských obchodů se v nebližších týdnech dostane prášek obsahující jako přídavek vydatnou porci pravého alkoholu.

Foto: Josef Zajíc

Slavnosti obvodu Ostrava - JIH. 19.6.2015

Článek

"Nový výrobek se jmenuje Liqueriono a zákazníci si budou moci vybrat z několika příchutí: rum, koňak nebo vodka," uvedl za výrobce, společnost Mokate, mluvčí Jerzy Chrystowski.

Doplnil, že nápoj bude zcela bezpečný i pro řidiče. Je totiž velmi malá pravděpodobnost, že by někdo byl schopen vypít najednou desítky šálků. "Rozhodně se nikdo po něm nezpije doněmoty," řekl Chrystowski s úsměvem.

Doplnil, že inspirací k vývoji novinky se stal úspěch švédských vědců, kteří před pěti roky dokázali najít způsob, jak jednoduše přeměnit alkohol v prášek.

Firma si produkt nechala zaregistrovat v celé Evropské unii a počítá vedle jeho prodej v Polsku také s průnikem na jednotný trh společenství.

Mokate, co se týče výroby instantní kávy, kontroluje 64,4 procenta polského trhu. Své výrobky prodává v dalších 40 zemích světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám