Hlavní obsah

Policisté v Coloradu zastavili na přejezdu. Vůz se spoutanou ženou na zadním sedadle smetl vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coloradská policie v pátek zveřejnila záběry ze zadržení 20leté Yareni Riosové-Gonzalezové. Na videu lze pozorovat, jak policejní vůz stojící na přejezdu smete projíždějící vlak. Zadržená žena byla v době kolize jako jediná v autě, utrpěla mnohačetná zranění včetně zlomené ruky, žeber a hrudní kosti.

Do policejního auta na kolejích, ve kterém byla spoutaná žena, narazil v Coloradu vlak.Video: Reuters

 
Článek

K samotnému zadržení došlo už v pátek 16. září. Policisté ve Fort Luptonu reagovali na hlášení o střetu na silnici, při němž byla použita zbraň.

Auto podezřelé Riosové-Gonzalezové zastavili u železničního přejezdu, přičemž služební vůz zaparkovali přesně uprostřed kolejí.

Ženě policisté spoutali ruce za zády a usadili ji na zadním sedadle policejního vozu. Následně se ozvala siréna a přijíždějící vlak služební auto smetl z přejezdu.

Vlak smetl na přejezdu auto, těhotnou ženu museli vyprostit

Krimi

Krátce nato se ozval jeden z policistů. „Byla uvnitř?“ zopakoval třikrát stejný hlas. „Pane Bože, ano, byla,“ odvětil další z policistů.

Dvacetiletá Riosová-Gonzalezová byla podle svého právního zástupce Paula Wilkinsona v bezvědomí, když byla převezena do nemocnice.

Utrpěla zlomeninu ruky, která vyžadovala okamžitou operaci. Při srážce si zlomila také devět žeber a hrudní kost. Další šrámy měla na hlavě a zádech.

Nikdy nemůžete zaparkovat na přejezdu. Nikdy.
Právník Paul Wilkinson

„Viděla, co se stane. Slyšela sirénu. Snažila se upoutat pozornost policistů, křičela na ně. Pokoušela se otevřít dveře, ale měla ruce spoutané za zády,“ popisoval Wilkinson pro The Denver Post.

„Myslím, že nikdy nemůžete zaparkovat na přejezdu. Nikdy,“ obvinil Wilkinson policisty ze zranění ženy. „Tím bychom se vyhnuli celé situaci. Nikdy nemůžete parkovat na přejezdu, musíte zastavit někde jinde. Je nevídané, že něco takového udělali,“ dodal.

Vlak v Rakousku vlekl auto 150 metrů. Nepřežilo pět lidí včetně tří dětí

Evropa

Policejní oddělení ve Fortu Luptonu zveřejnilo krátké prohlášení, ve kterém uvedlo, že policisté prověřovali podezřelé vozidlo, zda se v něm nenachází někdo další.

„Během několika vteřin bylo policejní vozidlo, ve kterém se žena nacházela, sraženo vlakem jedoucím na sever. Policisté okamžitě přivolali lékařskou pomoc a zahájili život udržující opatření,“ stojí v prohlášení.

The Denver Post zjistil, že policejní oddělení jednoho policistu poslalo na placené volno. Více informací ale policejní šéf Carl Dwyer odmítl poskytnout. Incident nyní šetří Coloradský úřad pro vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám