Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelého muže, který měl v Německu zastřelit dva lidi

– Espelkamp

Policie po několika hodinách zadržela dvaapadesátiletého muže, kterého podezírá ze čtvrteční střelby ve městě Espelkamp v západoněmecké spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, jež si vyžádala dva mrtvé. Podle deníku Bild policie předpokládá, že jde o čin šíleného střelce. Stanice Deutsche Welle uvádí, že policie zatím vylučuje spekulace o terorismu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bild uvedl, že se střílelo dopoledne v centru města, které má přibližně 25 tisíc obyvatel. Německá média nejprve informovala o jednom mrtvém a jednom těžce zraněném.

Později policie podle zpravodajské televize n-tv oznámila, že při střelbě zemřel druhý člověk. Na místo byli vysláni příslušníci speciální policejní zásahové jednotky SEK.

V německém Espelkampu se střílelo, dva mrtví

Evropa

Oběťmi jsou muž a žena, uvedla policie. Z jejích informací vyplývá, že se střílelo v jednom z domů a také před ním. Podle regionálního deníku Westfalen-Blatt se do pátrání po podezřelém zapojili policisté z celého regionu.

Policie podezřívá z činu 52letého může z Dolního Saska. Tvrdí, že veřejnosti během doby, kdy byl na útěku, nebezpečí nehrozilo. "Policie má operační situaci plně pod kontrolou, ve službě je mnoho příslušníků," uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám