Hlavní obsah

Počítačový vir nabízí obživnutí popraveného Američana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Na internetu se šíří nový virus. Nabízí důkazy o tom, že americký podnikatel Nick Berg popravený v Iráku žije. Po otevření videonahrávky přiložené v e-mailu však dochází k napadení počítače. Odborníci z antivirové firmy Sophos uvádějí, že jen ve Spojených státech už naletěly desetitisíce lidí.

Foto: Alena Lochmannová

Karlovarský kraj ze svého rozpočtu v letošním roce vynaloží na zajištění veřejné autobusové a drážní dopravy 373 miliony korun.

Článek

"Konspirační teorie tvrdí, že Nick Berg žije a vy  se o tom teď můžete přesvědčit," píše se ve zprávě s tím, že videonahrávku natočila televize Al-Džazíra. Nalezla se prý náhodně na internetových stránkách v Malajsii.

Sophos tvrdí, že struktura viru je stejná jako u sdělení nabízejících záznam sebevraždy Arnolda Schwarzeneggera a Usámy bin Ládina.

Jejich autory je skupina, která sama sebe nazývá Hackarmy (pozn. volně přeloženo Armáda počítačových pirátů). Vniknutí do systému jim následně umožňuje dostat se k datům napadeného systému. Vše funguje na základě modelu Trojského koně.

Specialisté varují všechny uživatele internetu, aby si aktualizovali antivirové programy a neotvírali neznámé e-maily.

Nick Berg byl popraven v Iráku. Teroristé natočili setnutí jeho hlavy na video a záznam následně odvysílala Al-Džazíra. Násilný čin tehdy odmítl celý svět. [celá zpráva]

Anketa

Otevřeli jste někdy zavirovaný e-mail?
Ano
32,1 %
Ne
53,5 %
Nepoužívám e-mail
14,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 919 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Rodina popraveného viní Bushovu vládu

Ze smrti amerického civilisty Nicholase Berga (26), jejž před kamerou sťal terorista Músá Zarkáví v údajné odvetě za týrání iráckých vězňů, viní zdrcená rodina...

Výběr článků

Načítám