Hlavní obsah

Plameny, exploze a černý kouř. V Novosibirsku hoří sklad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý požár zachvátil sklady v ruském městě Novosibirsk, píše server fontanka.ru. Očití svědci uvedli, že nejprve byly slyšet exploze a poté se z místa valil černý kouř. Zatím nejsou informace o případných obětech či zraněných.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

V současné chvíli je zachváceno plameny přes 1800 metrů čtverečních. Sklad je zcela v plamenech a už se zhroutily konstrukce. Hrozí, že se oheň rozšíří na další budovy. Z místa se valí černý kouř a šíří se zápach spálených plastů.

Podle ministerstva pro mimořádné situace požár likviduje více než 70 lidí a 23 kusů techniky. Do hašení byl zapojen také hasičský vlak. První informace o požáru byla přijata v 16:58 tamějšího času.

Počet požárů se v poslední době v Rusku dramaticky zvýšil. Jen v posledních dvou týdnech jich bylo zhruba tucet. Hořely rafinérie na Sibiři, ropný sklad v Brjanské oblasti, velká nákupní centra v Moskvě, teplárna v Permu, nádrž na skladování ropy na letišti v Kursku, závod Slava v Brjanské oblasti a další.

Při požáru v domě pro seniory v ruském Kemerovu zemřelo 20 lidí

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám