Hlavní obsah

Pistorius byl propuštěn do domácího vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Handicapovaný atlet Oscar Pistorius byl téměř přesně rok po svém odsouzení propuštěn z jihoafrické věznice do domácího vězení. Doma by si měl odpykat zbytek pětiletého trestu za zabití své přítelkyně Reevy Steenkampové.

Foto: Antoine de Ras/Pool /Files, Reuters

Oscar Pistorius

Článek

  V domácím vězení bude muset atlet nadále absolvovat psychoterapii a až do konce trestu pro něho platí zákaz alkoholu či držení střelných zbraní.

Šestinásobný paralympijský vítěz mohl být podmínečně propuštěn už po uplynutí šestiny trestu 21. srpna, neboť je vězněm, který není považován za nebezpečí pro společnost. Již schválené doporučení k jeho propuštění tehdy ale na poslední chvíli zablokoval ministr spravedlnosti. Po novém posouzení zvláštní komisí už žádost prošla.

Pistorius, který startoval mimo jiné na olympijských hrách v Londýně se zdravými sportovci, se ale do vězení může brzy vrátit. Nejvyšší soud začne 3. listopadu jeho případ znovu projednávat a státní zástupce usiluje o to, aby byl uznán vinným z vraždy.

Reklama

Výběr článků

Načítám