Hlavní obsah

Pětiletá dívka zemřela po havárii italského vojenského letounu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pětiletá dívka v sobotu zemřela u Turína poté, co se v blízkosti automobilu její rodiny zřídil letoun akrobatické skupiny italského letectva, informovala agentura ANSA. Devítiletý bratr dívky i rodiče dětí byli zraněni. Podle záchranářů utrpěli popáleniny.

Foto: Profimedia.cz

Místo tragédie na italské letecké show

Článek

Letadlo se podle prvních zpráv zřítilo na přistávací dráhu letiště Turín-Caselle a následný výbuch zasáhl auto.

Bratra a rodiče přijaly s popáleninami tři různé nemocnice. Pilot zříceného letounu se katapultoval a přežil a je rovněž hospitalizován.

Letoun se zřítil při cvičení akrobatické skupiny Frecce Tricolori, která se připravovala na nedělní přehlídku u příležitosti 100. výročí italského letectva.

Podle zdrojů agentury ANSA mohla být příčinou tragédie srážka letounu s ptákem. O jaký typ letadla se jednalo, italská média neuvádějí.

Frecce Tricolori je přední italský tým akrobatických pilotů, který je součástí italského letectva. Obvykle s letadly provádějí působivé přelety při událostech národního významu a zanechávají pruhy červeného, zeleného a bílého kouře, což jsou barvy italské vlajky. Složitější akrobacii předvádějí během leteckých přehlídek.

Tragická nehoda na Slovensku: Zemřelo čtyřleté dítě i jeho rodiče

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám