Hlavní obsah

Pád letadla na školní hřiště v Kalifornii zachytila kamera

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orcutt

Na zahradu základní školy v kalifornském Orcuttu se zřítilo malé letadlo. Pilot na místě zemřel. Kvůli koronavirové pandemii bylo zařízení bez žáků, v době pádu se však na zahradě pohybovalo několik zaměstnanců. Nikdo z nich zraněn nebyl, napsal server listu The Tribune. Pád stroje zachytila kamera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při pádu letadla na školní hřiště zahynul pilotVideo: KEYT, Albert Mendoza-Gutierrez via Storyful, AP

 
Článek

Jednomotorové letadlo Cirrus SR20 se zřítilo na basketbalové hřiště základní školy Ralpha Dunlapa ve středu dopoledne a po dopadu začalo hořet. Kromě 38letého pilota Tigrana Garabedyana na palubě nikdo nebyl.

Stroj odstartoval z letiště Van Nuys v Los Angeles a mířil na letiště v Santa Maria, které je vzdálené od školy 6,5 kilometru, píše agentura AP. Svědci popsali, že v době havárie slyšeli hlasitou ránu. Hustý dým stoupající od vraku letadla byl vidět na kilometry daleko. Na videozáznamu je také vidět, že se během nekontrolovatelného pádu uvolnil záchranný padák.

Případem se už začal zabývat státní letecký úřad (FAA).

Reklama

Výběr článků

Načítám