Hlavní obsah

Pád alžírského letadla přežil jediný člověk

ČTK, BBC, Lenka Hloušková, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ALŽÍR

Letadlo alžírských aerolinií Boeing 737-200 s 97 cestujícími a šestičlennou posádkou se ve čtvrtek odpoledne zřítilo několik minut po startu z jihoalžírského Tamanrasetu. Podle předběžných informací vedení společnosti Air Algérie zahynulo 102 lidí a jedna osoba vyvázla se zraněním.

Foto: Jan Močarník

Přehrada Bystřička

Článek

Boeing letu 737-200 směřoval z Tamanrasetu do Alžíru. Stroj se odmlčel přesně v 15:45 hodin.

Alžírský premiér Alí Benflís kvůli nehodě ustavil krizový štáb. Ministři vnitra a dopravy Jazíd Zirhúní a Abdal Malik Sallál ihned odcestovali na místo neštěstí. Příčina tragédie, která je první svého druhu v historii civilní letecké dopravy této severoafrické země, není zatím známa. Stroj směřoval do hlavního města Alžíru, vzdáleného asi 1300 kilometrů.

Tamanraset je záchytný bod pro turisty, kteří směřují na Saharu. Nacházejí se zde cenné archeologické lokality a prehistorické kresby.

Air Algérie měla v minulosti potíže a od roku 1995 nesměla dva roky provozovat služby na lince do Paříže. Bylo to kvůli akci muslimských radikálů z Islámské ozbrojené skupiny, kteří v roce 1994 unesli letadlo Air France. Tři lidé přitom zahynuli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám