Hlavní obsah

Ozbrojeného žáka, jenž pálil v laboratoři, postřelila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SPOKANE

Sedmnáctiletého studenta střední školy v americkém Spokane ve státě Washington postřelili policisté poté, co střílel z ruční zbraně ve vědecké laboratoři. Ještě předtím policie evakuovala dva tisíce žáků školy. Incident Americe okamžitě připomněl masakr na střední škole Colombine z roku 1999, kde dva studenti postříleli 13 lidí a pak i sami sebe.

Foto: Milan Haluška

Výstava Sociálních služeb

Článek

Podle policejních zpráv vtrhl student do vědecké laboratoře s poloautomatickou zbraní ráže 9 mm a vypálil střelu do zdi. Škola byla okamžitě evakuována. Střelec si nevzal žádná rukojmí a policie s ním hodinu vyjednávala. Když přestal komunikovat, vtrhli policisté do místnosti. Mladík náhle vytasil zbraň a jeden z policistů jej postřelil.

Poučení z Colombine

Policejní ředitel Roger Bragdon vysvětlil, že rychlá policejní taktika byla přijata po událostech v Colombine High School, kdy byla policie kritizována za příliš pomalou reakci. "Po Colombine víme, že jestli chceme nějaké události zastavit, musíme do toho jít okamžitě," řekl.

Student byl poté v doprovodu rodičů převezen do nemocnice. Jeho zdravotní stav je neznámý, ale jak řekl policejní ředitel Roger Bragdon, "když ho odnášeli, byl OK".

Policie netuší důvod mladíkova činu ani kde vzal zbraň. Podle vyšetřovatelů byl kvůli něčemu velmi rozčilen.

Myslel jsem, že se tu nemůže nic stát

Student vyššího ročníku Brian Bechtold uvedl, že když na něj učitelé začali křičet, ať uteče, myslel si, že jde o cvičný požární poplach. "Je to tragédie, že se taková věc stane tady ve Spokane. Lidé předpokládají, že tohle je místo, kde se nic nestane." Ale to si zřejmě mysleli i obyvatelé coloradského Littletonu, kde stojí Colombine High School.

Související témata:

Související články

Střelec z bavorské školy měl dvě pistole

Dvě střelné zbraně u sebe měl šestnáctiletý žák střední školy v bavorském Coburgu, který ve středu ráno postřelil učitelku a poté sám sebe zastřelil. Podle...

Výběr článků

Načítám