Hlavní obsah

Otec nutil šestiletého syna běhat na pásu do úmoru s tím, že je „tlustý“. Chlapec zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barnegat

Doživotní vězení hrozí 31letému muži z města Barnegat v americkém státě New Jersey za to, že opakovaně nutil svého šestiletého syna běhat po pásovém trenažéru s tím, že je „příliš tlustý“. Chlapec v roce 2021 na následky chronického přetěžování hraničícího s týráním zemřel a jeho otec tento týden stanul před soudem, kde čelí obvinění z vraždy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Porota při přelíčení nechala přehrát šokující záběry, které pořídila bezpečnostní kamera fitness centra dvanáct dní před hochovou smrtí. Na záznamu je vidět, jak dítě neustále z pásu vyčerpáním padá, zatímco otec jej opakovaně zvedá a vrací nazpět.

V některých chvílích se chlapec k přístroji téměř plazil, aby přání otce vyhověl a znova vstoupil na pás. Jeho nohy ale tempu přístroje nestačily. Kamera podle serveru Daily Mail zabrala i moment, kdy muž uhodí chlapce do zátylku, aby jej donutil pokračovat v tréninku. Podle některých informací ze sociálních sítí ho při běhu také kousal do hlavy.

Několik dní po zdokumentované návštěvě fitness centra si hochova matka všimla, že syn má jistá poranění. Další den odvezla chlapce do nemocnice poté, co se probral z přerušovaného spánku, nesrozumitelně mluvil, pociťoval nevolnost a dušnost.

Otřesné poměry v soukromé školce na jihu Čech. Majitelka jde před soud za týrání dětí do tří let

Krimi

Lékaři jej okamžitě vzali na CT vyšetření, během nějž chlapec utrpěl záchvat a upadl do bezvědomí. Zdravotníci nato začali dítě oživovat, ale i přes veškerou snahu nebyli úspěšní.

Následná pitva prokázala, že chlapec zemřel v důsledku „poranění trupu tupou silou, pohmoždění srdce a jater se zánětem a sepsí“. Policie otce zatkla a obvinila ze zanedbávání dítěte. Později čin překvalifikovala na vraždu.

U soudu jako první vypovídala v roli svědka chlapcova matka. Když sledovala děsivé záběry bezpečnostní kamery, vzlykala a utírala si slzy.

Už po smrti dítěte vytvořila soukromou stránku na Facebooku nazvanou Spravedlnost pro Coreyho (jméno dítěte), aby zvýšila povědomí o jeho případu.

Osmiletého chlapce v USA vyhladověli k smrti vlastní rodiče

Zahraniční

Výběr článků

Načítám