Hlavní obsah

Osmiletého chlapce v USA vyhladověli k smrti vlastní rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve osmiletý Navin Jones zemřel v otřesných podmínkách v domě svých rodičů. Ti ho týrali, drželi v zamčeném pokoji a nedávali mu najíst. Matka se nyní u soudu k činu přiznala, obžaloba jí navrhuje dvacet let ve vězení, otci hrozí doživotní trest. Událost se stala v americkém Illinois.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo v březnu minulého roku, nyní je případ u soudu. Navina Jonese nalezli příslušníci policie v rodinném domě ve městě Peoria v americkém státě Illinois. Osmiletý chlapec vážil pouhých 13,5 kilogramu. Obvinění jsou chlapcovi rodiče, kteří ho utýrali. O události informuje Daily Mail.

Rodiče drželi malého Navina v zamčeném pokoji, ve kterém neměl ani toaletu, v šatní skříni byla moč a výkaly. Kromě hladovění fyzicky týrán, na zápěstí měl modřiny a stopy po svázání.

Matka Stephanie Jonesová se k činu přiznala a čelí dvaceti letům ve vězení. Trest jí byl zkrácen kvůli ochotě svědčit proti otci, Brandonu Walkerovi, kterému obhajoba navrhuje doživotní trest. Soud ještě probíhá.

Nedávej Navinovi najíst

Podle žalobce rodina nouzí netrpěla, kromě pokoje malého Navina byl dům dobře zařízený, s plně zásobenou lednicí a spíží. Na dveřích do jeho pokoje stál nápis určený bratrovi chlapce: „Bentley, nedávej Navinovi žádné jídlo ani pití. Nepouštěj ho ven z pokoje. Má všechno, co potřebuje, dokud já nevstanu.“

V textových zprávách, které si dvojice vyměňovala, stálo, že Walker chtěl chlapce dokonce zavřít do sklepa jako trest za to, že se vymočil na zeď.

Při obhlídce domu policisté našli na schodech před chlapcovým pokojem lano, které zajišťovalo, aby se do zamčeného pokoje nikdo nedostal. Detektiv Roberto Vasquez uvedl, že zápach vycházející z chlapcova pokoje se nepodobal ničemu, co kdy cítil. Na jeho posteli podle něj nebylo ani prostěradlo, ani přikrývka.

Podle soudní patoložky chlapec před smrtí přišel v důsledku hladovění o tukovou vrstvu pod kůží a vykazoval známky chronické podvýživy. Před smrtí už se pravděpodobně nemohl moc hýbat, protože měl silně oslabené svaly.

Oficiálním zákonným zástupcem chlapce byla jeho babička Laura Walkerová. Starala se o něj už od jeho pěti měsíců. V roce 2021 ale musela krátce odjet, a když se vrátila, rodiče jí malého Navina odmítli vrátit. Laura Walkerová se chlapce snažila získat zpět, obrátila se na illinoiské oddělení Služby ochrany dětí (DCFS) . Navzdory svému úsilí ale neuspěla a chlapce už zpět nezískala.

Proboha, co jste to za otce? řekl soudce otci týraných synů do očí. A dal mu osm let vězení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám