Hlavní obsah

Opilého čečenského ministra zadrželi v Dagestánu. Kadyrov pro něj poslal komando

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za mřížemi se octl v Dagestánu čečenský ministr pro mimořádné situace Alichan Cakajev kvůli řízení auta v opilosti. Dlouho tam ale nepobyl. Čečenského vůdce Ramzana Kadyrova totiž ministrovo zadržení rozčílilo natolik, že pro něj do basy poslal komando speciálních sil, informoval server Meduza.

Foto: Sputnik, Reuters

Vůdce Čečenské republiky Ramzan Kadyrov

Článek

Čečenské komando se činilo. Na kontrolní stanoviště dagestánské policie se jeho členové, příslušníci zásahové jednotky Achmat, běžně známí jako kadyrovci, vřítili ve 14 autech včetně několika policejních vozů s blikajícími majáky. Vyhrožovali, že budou střílet, a po kratší tahanici si ministra Cakajeva vyzvedli v cele a odvezli i s autem, které v opilosti řídil, uvedl server. Gulagu.net.

Kadyrov zadržení svého spolupracovníka, který má hodnost generálmajora a jehož čečenský vůdce oslovuje „drahý bratře“, označil podle Meduzy za „hanebnou provokaci“.

Od dagestánského vedení se domáhal potrestání policistů, kteří si Cakajeva dovolili zadržet a „vztáhnout na něj ruku“. Cakajev totiž kladl odpor, a tak ho podle zpravodajského kanálu Ostorožno, novosti dagestánští policisté vyzbrojení automaty vyvlekli z auta a povalili na zem.

Foto: Profimedia.cz

Čečenský ministr pro mimořádné události Alichan Cakajev (vpravo) ve společnosti ministra vnitra Ruslana Alichanova na oslavách nedožitých 70. narozenin prezidenta Achmata Kadyrova.

Takové „ponížení“ ale bylo na Kadyrova už moc. „Kdyby byl Cakajev ve své generálské uniformě, neodvážili by se na něj ani podívat,“ hřímal. Přidal také historku o tom, že Cakajev „bojoval proti teroristům a podílel se na evakuaci civilistů z Pásma Gazy“.

Dagestánská policie se ale místo „hrdiny“, jehož Kadyrov vyznamenal nejvyšším řádem Čečenské autonomní republiky, potkala s mužem, který se vřítil na její kontrolní stanoviště v protisměru. Odmítl zastavit a pokusil se do policistů najet. Strážci zákona jej pak pochopitelně zadrželi. Podle poslance ruského parlamentu z Dagestánu Sultana Chamzajeva jevil Cakajev, který stál v letech 2007 až 2019 v čele čečenských pořádkových sil, „známky silné opilosti“.

V Čečensku zakázali rychlou i pomalou hudbu. Kritériem neprojde ani ruská hymna

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám