Hlavní obsah

Odstřelovač z Ohia dopaden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Charlese McCoye jr. (28), podezřelého, že jako odstřelovač zaútočil od května 2003 čtyřiadvacetkrát na dálnici u město Columbus ve státě Ohio, zatkla americká policie v nevadském Las Vegas.

Foto: Vratislav Konečný

Estébákům zavedli i záchod, aby jim moc neuniklo z dění kolem

Článek

"Duševně nemocný muž byl zadržen šest dnů poté, co uprchl z Ohia. Upozornil na něj místní obyvatel, který ho poznal podle záběrů v televizních zprávách," sdělil policejní mluvčí Christopher Van Cleef.

Na stopu schizofrenika, který zmizel z domova v pátek, když si vyzvedl z banky 600 dolarů s tím, že si zajde do baru, navedl vyšetřovatele jeho otec - Charles McCoy sr. Ten předal polici dvě synovy pušky, Balistické zkoušky potvrdily, že se z nich střílelo nejméně v devíti z 24 incidentů.

Policie vyhlásila po McCoyovi jr. pátrání teprve v pondělí. Oznámení o zatčení přišlo poté, co jeho sestra Amy Waltonová veřejně vyzvala bratra, aby se ozval rodině. "Charlie, my všichni tě moc a moc milujeme. Chybíš nám, stýská se nám. Potřebujeme, abys nám zatelefonoval. Uvidíš, všechno bude OK."

K první střelbě došlo loni v květnu a kposlední letos 14. února. Snajpr mířil na domy, školy a zaparkované i jedoucí vozy. Jedinou obětí se stala Gail Knisleyová (62) zastřelená na cestě klék aři 25. listopadu 2003, když kulka prolétla dveřmi řidiče a zasáhla ji. V posledních dvou měsících snajpra zahlédlo několik řidičů - líčili ho jako urostlého muže s baseballovou čepicí.

Reklama

Související témata:

Související články

V USA řádí další ostřelovač

Američané opět žijí v obavách. Po běsnění ostřelovačů v oblasti Washingtonu, se objevil další šílenec. V okolí hlavního města amerického státu Ohio, Columbusu,...

Výběr článků

Načítám