Hlavní obsah

OBRAZEM: Buddhistický ceremoniál v Jižní Koreji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Jedenáct chlapců vstoupilo v pondělí na třicet dní do buddhistického chrámu v Soulu. Děti od pěti do sedmi let se budou po celou dobu účastnit života v náboženské komunitě.

Foto: Plzeň 2015, o.p.s.

Rock for People se pravidelně snaží představit domácímu publiku interprety, jejichž kariéra v současnosti více či méně prudce startuje.

Článek

Jedenáct dětí bylo nejdříve ostříháno dohola. Stalo se to na modlitbě na oslavu výročí narození Buddhy.

Buddhisté si o úplňku měsíce Dvou větví koncem dubna a začátkem května připomínají Buddhovo narození, procitnutí a vyvanutí neboli dosažení nirvány.

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Někteří chlapci přijali svůj nový úkol s úměvem. Pobavilo je zejména povinné holení hlavy za přítomnosti televizních kamer, novinářů a fotografů. Na chvíli se tak ocitli v roli mediálních hvězd.

ČTK/EPA

Jiným dětem se ztráta hustého porostu na hlavě líbila již méně, nezbývalo jim ale nic jiného, než se přizpůsobit. Kadeřnické kreace se na konec podařily všude - mniši mají letitou praxi.

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Jinde došlo i na slzy. Dotyk tyčinky v obličeji a na těle nemusí být každému příjemný. Na řadu tak přišla i slova útěchy z úst pozorných mnichů.

Foto: ČTK/AP

Oblečení a čistotní čekají chlapci na další vývoj událostí. Třicet dní v klášteře jim přinese nejen dobrodružství, ale také první odříkání.

Reklama

Výběr článků

Načítám