Hlavní obsah

OBRAZEM: Bouře zničila ve Španělsku desítky lodí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Vichřice zuřící nad Atlantikem v úterý napáchala velké škody na severozápadním pobřeží Španělska. Až deset metrů vysoké vlny zničily v mnoha přístavech tucty lodí. Ve městech San Sebastián, Bilbao a Santander vlny odplavily mnoho zaparkovaných automobilů.

Článek

V baskickém přístavu San Sebastián voda zaplavila části starého města a některé ulice změnila v řeky. V přístavech, kde kotví sportovní plavidla, masy vody strhly a zničily padesátku lodí, uvedly místní úřady.

Již v pondělí zde rozbouřené moře způsobilo velké škody a zranění utrpělo několik lidí.

:. Maják skrytý za obrovskou vlnou u města santander. Foto: ČTK/AP

V přístavní části Santanderu se rozbouřené moře rozlilo na oblíbenou pláž El Sardinero, odneslo automobily a zaplavilo místní hotel. Automobil, který voda strhla, byl poté objeven v restauraci hotelu.

:. Žena pozoruje auto, které v noci vjelo do výlohy jednoho z obchodů v přímořském letovisku Santander. Foto: REUTERS/Nacho Cubero

V Bilbau poškodil živel zařízení přístavu. V malém městečku Luarca u Ovieda strhly vlny několik tun těžkou kovovou konstrukci. V pondělí večer zde byly zraněni čtyři lidé, které při procházce po pláži strhla velká vlna. Meteorologové dosud označují situaci za znepokojivou.

:. Loď rozbitá o pobřeží poblíž baskického přístavu Hondaribbia. Foto: REUTERS/Vincent West

Reklama

Výběr článků

Načítám