Hlavní obsah

Objevena mrtvá Češka na Tenerife

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TENERIFE

Tělo pětadvacetileté ženy s českými doklady bylo začátkem července nalezeno na ostrově Tenerife. Dívka zřejmě nezemřela násilnou smrtí. Mrtvou mají identifikovat příbuzní.

Foto: MZM

Na loutky se děti tentokrát nemusejí jen dívat

Článek

Podle prvních zpráv, které má k dispozici české ministerstvo zahraničí, na jejím těle nebyly nalezeny žádné stopy násilí. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva Vít Kolář s tím, že španělští policisté případ nevyšetřují jako vraždu.

Kolář rovněž uvedl, že úřady již vyzvaly příbuzného mladé ženy, aby odcestoval na Tenerife kvůli identifikaci. Podle dnešního vydání deníku Blesk je mrtvá pravděpodobně Linda Kociánová, sestra bývalého člena skupiny Lunetic Martina Kociána. Dívka podle listu již několik týdnů pracovala na ostrově jako příležitostná servírka nebo prodavačka. Od 7. července o ní její rodina nemá zprávu.

Kocián odjede na konci týdne

Hudební manažer Ondřej Málek, který se s Kociánem pravidelně stýká, ČTK potvrdil, že úřady již exčlena Lunetiku vyzvaly, aby jel ženu identifikovat. Kocián podle něj odcestuje na Tenerife koncem týdne. K možnosti, že by mrtvá žena mohla být zpěvákova sestra, Málek podotkl, že zatím není nic potvrzeno. "Je kolem toho strašně moc otazníků," dodal.

Kolář dnes uvedl, že španělská policie nález ženina těla oficiálně oznámila v pondělí 7. července. Z materiálů, jež má ministerstvo zahraničí k dispozici, podle něj ale vyplývá, že policisté našli mrtvou zřejmě o den dříve.

Žena z Tenerife je již třetí Češkou, která byla letos nalezena v zahraničí mrtvá. V dubnu byla ve švédské Uppsale zavražděna čtyřiadvacetiletá studentka a minulý týden bylo nalezeno tělo zavražděné sedmadvacetileté ženy v Izraeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám