Hlavní obsah

Obamovi vyhledali poradnu, prozradila Michelle

Právo, doh

Manželství Baracka a Michelle Obamových prošlo krizí, během níž někdejší první pár Ameriky docházel do manželské poradny. Bývalá první dáma to spolu s dalšími detaily ze soukromí odhalila v nové autobiografické knize Becoming, v úterý oficiálně představené.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Michelle Obamová podepisuje svou novou knihuVideo: Reuters

 
Článek

„Protože jsme určitými vzory, je důležité, abychom byli upřímní a přiznali, že v manželství jsou chvíle, kdy chcete odejít. To je normální, také jsem se tak cítila,“ napsala Obamová s tím, že ale nikdy vážně neuvažovala, že by manžela opustila.

Obtížné byly prý zejména chvíle, kdy její muž kvůli prezidentským povinnostem často nebyl doma.

Obamová otevřeně píše i o dalších těžkostech, jimiž její manželství od roku 1992 prošlo. Zmiňuje se například o potratu a dalších potížích s otěhotněním. „Cítila jsem se ztracená a osamocená. Přišlo mi, že jsem selhala,“ řekla na stanici ABC News. Obě děti Obamových, dcery Malia (20) a Sasha (17), přišly na svět až díky umělému oplodnění.

Barack ji zpočátku vůbec nezaujal

Michelle také vzpomíná na seznámení s budoucím manželem, který koncem 80. let přišel k tehdejší advokátce jako mladý stážista. Nejprve prý byla skeptická, pak na ni ale Obama zapůsobil svým „sexy barytonem“ a „zvláštní a vzrušující kombinací klidu a síly“.

Foto: Kamil Krzaczynski, Reuters

Obamová (vpravo) při propagaci své knihy na střední škole v Chicagu, kde se narodila a vyrostla.

Obamová se také rozepisuje o dětství v Chicagu i o rasismu, s nímž se musela potýkat. Ostře také kritizuje nynějšího prezidenta Donalda Trumpa, kterému vyčítá neuctivý vztah k ženám a zpochybňování toho, že se její manžel narodil v USA. Popisuje své „zděšení“, když zjistila, že se stane Obamovým nástupcem v Bílém domě. Nynější šéf Bílého domu už reagoval s tím, že Obamová dostala za knihu „hodně peněz“, a proto se „trocha kontroverze“ očekává.

Reklama

Výběr článků

Načítám