Hlavní obsah

O Bílý dům mezi demokraty bojují už jen dva muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILWAUKEE

Senátorovi Johnu Kerrymu zbývá v primárkách demokratů v USA už jen jeden soupeř - John Edwards. Bývalý vermontský guvernér Howard Dean z klání odstoupil. Vítěz se na podzim utká se současným republikánským prezidentem Georgem W. Bushem.

Foto: Sylvie Kročáková

Klášter Plasy - Speciální prohlídky vodního a vzdušníkového systému.

Článek

Dean své odstoupení z primárek oznámil poněkud překvapivě dnes ráno tamního času.

Ještě v úterý přitom tvrdil, že nemá k ukončení své kandidatury žádný důvod. "Odstupuji z kampaně, která trvala dlouhé měsíce. Cítím, že je čas jít," řekl televizi CNN.

Podle analytiků se politik takto rozhodl po výsledcích primárek ve Wisconsinu. Údajně zjistil, že nemá proti Kerrymu ani Edwardsovi šanci na úspěch.

Dean oficiálně svůj krok oznámí ve 13 hodin tamního času.

Kandidát demokratů bude znám do 2. března. Vyslovit se pro něj následně musí na červencovém sjezdu strany 2161 delegátů. Takto zvolený muž se 2. listopadu postaví proti republikánovi Georgi W. Bushovi.

Reklama

Související témata:

Související články

Kerry vyhrál demokratické primárky i v Maine

Demokratický senátor John Kerry zvítězil podle prvních odhadů také v primárkách v americkém státě Maine. Sčítání hlasů stále probíhá, ale již nyní je jisté,...

Výběr článků

Načítám