Hlavní obsah

Nudista kráčející napříč Británií dráždí policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Zatím osmkrát zastavila britská policie 44letého muže, jenž se rozhodl, že přejde zemi napříč - jak ho pánbůh stvořil. Před sluncem ho chrání jen klobouk a před rozpálenými cestami kvalitní boty. Na nohách má ještě ponožky, to aby obuv příliš nezapáchala potem.

Foto: ZOO Ostrava, www.zoo-ostrava.cz

Mládě seriemy rudozobé.

Článek

"Oslavuji nahotu, člověka jako lidskou bytost. Vyrůstáme v prostředí, které nám vštěpuje, že naše tělo je objekt, za nějž bychom se měli stydět. Smýšlíme o sobě špatně, ničíme tím i společnost," říká odvážný nudista, v civilu řidič nákladního automobilu.

Už jednou byl málem v cíli

Gough, otec dvou malých dětí, vyrazil na svou nudistickou pouť v červnu z lokality Land's End na jihovýchodě Anglie s rozhodnutím přispět k osvětovému úsilí a snížit nedůvěru veřejnosti vůči nudismu. Deset dní před tím, než měl dorazit k cíli v John O'Groats na severu Skotska, ho policie zadržela a vrátila zpět až téměř na počátek cesty.

"Nemohu pochopit, proč mě zastavili, protože jediná věc, kterou jsem se mohl provinit, je to, že jsem ukazoval své tělo v jeho původní podobě, tedy, jak mě Bůh stvořil," prohlásil Gough.

Skotsko mu prostě nepřálo

Svou trasou mašíroval jen v botách, na hlavě klobouček, na ruce hodinky a přes rameno chlebník. V případě nezbytnosti byl ochoten se zahalit. Proti Goughovi nevznesly úřady žádné obvinění, situace se ale zdramatizovala na hranicích se Skotskem.

V Selkirku ho policie zadržela a poslala do psychiatrické léčebny, pak se však zjistilo, že není duševně nemocen, a tak se zase dostal na svobodu. "Jsem odhodlán pokračovat. Zadrželi mě osmkrát, ale nevzdám se," prohlásil Gough.

Manželka zálibu nepochopila

Konce propagační pouti by měl podle odhadů dosáhnout závěrem srpna. Tedy pokud zase neskončí někde na policejní stanici. Britové prý jeho odhalené tělo neodsuzují. Jen jednou vyzval Gougha jakýsi farmář, aby si vzal alespoň kalhoty.

O něco hůře snáší jeho zálibu manželka. Ta ho před časem kvůli "výstřednosti" opustila. K nudismu se podle Britské naturistické společnosti hlásí přes dva miliony lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám