Hlavní obsah

Novinářku Ovsjannikovovou zařadili v Rusku na seznam hledaných osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruské ministerstvo vnitra zařadilo novinářku Marinu Ovsjannikovovou na seznam hledaných osob, uvedla agentura TASS. Novinářka byla v srpnu obviněna z úmyslného šíření „lživých informací“ o ruských ozbrojených silách, za což jí hrozí až desetiletý trest. Moskevský soud jí uložil domácí vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ruská novinářka Marina Ovsjannikovová

Článek

Není jasné, kde se nyní Ovsjannikovová nachází. Právní zástupce novinářky agentuře AFP potvrdil, že je novinářka hledaná, podrobnosti ale nezmínil. „Není tam, kde měla do 9. října být,“ uvedl právník.

Do zmíněného data platilo domácí vězení Ovsjannikovové, očekávalo se, že jej následně soud prodlouží.

Ruskou novinářku Ovsjannikovovou znovu zadrželi. Tentokrát jí hrozí vězení

Evropa

Ovsjannikovová se stala známou v polovině letošního března svým protestem proti válce na Ukrajině v živém vysílání ruské státní televize. Od té doby dostala několik pokut za nepovolené protesty a „diskreditaci“ ruské armády. Trestnímu stíhání čelí za šíření „lživých informací“ kvůli tomu, že minulý měsíc při protestu u Kremlu poukázala na smrt stovek dětí při ruské invazi na Ukrajinu.

Za lživé a falešné ruské úřady pokládají jakékoliv informace odchylující se od oficiální verze, která tažení proti Ukrajině nenazývá válkou, ale speciální vojenskou operací. Rusko také přes množící se důkazy o opaku stále oficiálně uvádí, že neútočí na civilisty ani na civilní objekty.

Reklama

Výběr článků

Načítám