Hlavní obsah

Policisté dopadli vraha z Chicaga. Zastřelil osm lidí, které zřejmě znal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřady v americkém státě Illinois vypátraly muže, který na třech místech na předměstí Chicaga zastřelil osm lidí. Po střetu s policií na benzínové pumpě si pravděpodobný vrah sám vzal život. Místní policie v úterý uvedla, že podezřelý své oběti, pravděpodobně členy jedné rodiny, znal. Motiv činu jasný není.

Foto: Profimedia.cz

Policisté na místě činu ve městě Joliet

Článek

Úřady na sociálních sítích varovaly, že 23letého podezřelého považují za „ozbrojeného a nebezpečného“. Policii v pátrání pomáhali agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).

Jednu z obětí policie nalezla v neděli v domě v okrese Will County, sedm dalších pak v pondělí ve dvou domech ve městě Joliet, vzdáleném několik desítek kilometrů od centra Chicaga. Úřady se domnívají, že podezřelý postřelil v neděli ještě dalšího muže.

„Jsem policistou 29 let a tohle bylo pravděpodobně nejhorší místo činu, na kterém jsem kdy pracoval,“ uvedl k obětem v Jolietu šéf místní policie William Evans.

Američan, který chtěl zaútočit v baru v Chicagu, dostal 16 let

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám