Hlavní obsah

Neúspěšný účastník Superstar v SR se pokusil o sebevraždu

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Neúspěšný účastník konkursu soutěže Slovensko hledá SuperStar Erik Baláž (16) se pokusil o sebevraždu, protože se cítil potupen porotou. Erik totiž tvrdí, že člen poroty zpěvák Palo Habera se mu vysmíval kvůli homosexuální orientaci.

Foto: Opera diversa
Článek

"Nedokázal se s tím vyrovnat a spolykal velké množství léků," cituje deník Nový čas Erikovu matku Elenu. Erik před porotou zazpíval píseň Heleny Vondráčkové Lásko má, já stůňu a Habera údajně posměšně poznamenal: "Byl to vtipný pokus o transvesty show."

To stačilo, aby se Erik psychicky zhroutil, uzavřel se do sebe a pokusil se spáchat sebevraždu. Vždyť mu křivdil zpěvák, kterého od malička obdivoval. "Našla jsem ho v bezvědomí. Měl u sebe léky. Nestačil naštěstí spolykat všechny. Odvezla jsem ho přímo na psychiatrii," říká zdrcená matka.

Chodil na dívčí WC

Na Psychiatrické klinice v Banské Bystrici doporučili Erikovu hospitalizaci, ale matka si chlapce vzala domů. Erikovi rodiče teď žádají od Habery veřejnou omluvu a podali na něho i další členku poroty Lenku Slanou trestní oznámení za urážku na cti. Oba členové poroty odmítají, že by Erika urazili.

Habera je přesvědčen, že se Erikovi nevysmíval, jen hodnotil jeho špatné vystoupení. "Opravdu zpíval špatně. Nemám nic proti lidem s jinou sexuální orientací. Erika asi urazilo, že dívky si při konkursu stěžovaly, že chodí na dívčí WC," říká zpěvák.

V případu se začalo angažovat také vedení Slovenské televize, které pořad Superstar připravuje. "Erikovi jsme nabídli možnost vystoupit v pořadu Extra, kde může prokázat své pěvecké schopnosti. Do SuperStar však už zařazen určitě nebude," řekl člen vedení televize Branislav Zahradník.

Reklama

Výběr článků

Načítám