Hlavní obsah

Němka své sousedce v nemocnici dvakrát vypnula ventilátor, rušil ji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelný případ se odehrál na klinice v německém Mannheimu. Pacientku tak rušil zvuk plicního ventilátoru u její sousedky na pokoji, že jí ho vypnula, píše server deníku Kronen Zeitung. Udělala to dokonce dvakrát během krátké doby. Žena čelí podezření z pokusu o zabití a nyní je ve vazbě.

Foto: Rodrigo Urzagasti, Reuters

Plicní ventilátor, ilustrační foto

Článek

Případ se stal v úterý. Dvaasedmdesátiletá pacientka vypnula ventilátor poprvé kolem 20:00. Zdravotníci si problému všimli okamžitě, činnost ventilátoru obnovili a následky tak pro 79letou ženu připojenou na přístroj nebyly fatální.

Ačkoliv lékaři ženu, která ventilátor vypnula, poučili o tom, že to nesmí dělat, protože její sousedka je na přístroji životně závislá, udělala to zhruba o hodinu později opět, uvedla policie, která případ vyšetřuje. U 79leté pacientky došlo k zástavě a lékaři ji museli oživovat. To se jim podařilo, ale žena nadále potřebuje intenzivní péči.

Státní zastupitelství v Mannheimu ve středu u okresního soudu v Mannheimu požádalo o vydání zatykače na pachatelku. Žena je podezřelá z pokusu o zabití a byla na ni uvalena vazba. Zda se obě ženy znaly, je předmětem vyšetřování.

V Düsseldorfu najel čtyřiaosmdesátiletý řidič do lidí, šest zraněných

Zahraniční

Reklama

Související témata:
Plicní ventilátor

Výběr článků

Načítám