Hlavní obsah

V Düsseldorfu najel čtyřiaosmdesátiletý řidič do lidí, šest zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Düsseldorf

Vážná dopravní nehoda se odehrála v úterý navečer na nákupní třídě v centru Düsseldorfu. Čtyřiaosmdesátiletý řidič tam naboural několik vozů, smetl zaparkované elektrokoloběžky, a nakonec vjel do lidí. Na místě zůstalo šest zraněných, z nichž dva jsou ve vážném stavu, píše server týdeníku Focus.

Foto: Fischer Gregor, ČTK

Německá policie

Článek

Krátce před 18:00 ztratil řidič kontrolu nad svým černým SUV značky Mercedes. Projížděl právě Königsallee, jednou z nejluxusnějších nákupních ulic Evropy.

Na konci ulice nejprve odřel několik zaparkovaných aut, pak smetl řadu zaparkovaných elektrokoloběžek, naboural patník a poté auto vjelo do kolemjdoucích. Na místě zůstalo šest zraněných, z nichž dva jsou ve vážném stavu, potvrdila policie.

Nebýt patníků u kraje silnice před místem, kde se konají vánoční trhy, mohla mít nehoda tragičtější následky, poznamenává deník Bild.

Ačkoliv mnohým v Německu se při pohledu na místo nehody vrátily vzpomínky na útok v Berlíně před vánočními svátky roku 2016, případ z Düsseldorfu není teroristický čin.

Policie potvrdila, že se jedná o nehodu, která se vyšetřuje. Řidič mohl být oslněn nebo mu řízení komplikovalo počasí, kdy mrholilo, píše server deníku Bild.

Řidiči, který v opilosti smetl lidi na zastávce v Bratislavě, hrozí doživotí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám