Hlavní obsah

Německý soud poslal vraha dvou dětí na doživotí do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postupim

Soud v Postupimi uložil doživotní trest třiatřicetiletému Silviovi S., který loni sexuálně zneužil a zabil dvě děti. Oběťmi muže se stali šestiletý německý chlapec Elias a čtyřletý uprchlík z Bosny Mohamed. V úterý o tom informovala agentura DPA. Rozsudek není pravomocný a zatím není jasné, zda se proti němu odsouzený odvolá.

Foto: Profimedia.cz

Silvio S. u soudu v Postupimi

Článek

Soudce označil to, čeho se Silvio S. dopustil, za „dva nepochopitelné zločiny”. Kvůli mimořádné společenské závažnosti spáchaných činů rozhodl, že Silvio S. nesmí žádat o podmínečné propuštění dříve než po 15 letech trestu.

Policie zadržela Silvia S. na konci října po několika týdnech pátrání po uneseném čtyřletém běženci z Bosny Mohamedovi. Na základě záznamu z videokamery před berlínským sociálním úřadem, odkud obviněný chlapce odvedl, poznala Silvia S. jeho matka, která ho pak udala.

U dětí předpokládal menší odpor 

Vyšetřovatelé později začali zadrženého Němce podezírat i ze spojitosti se zmizením šestiletého Eliase od jeho domu v Postupimi. Silvio S. se poté přiznal, že oba chlapce unesl.

Podle státního zastupitelství poté odsouzený děti opakovaně sexuálně zneužil a později je zabil ve snaze zabránit tomu, aby jeho čin vyšel najevo.

Silvio S. sám policistům řekl, že Mohameda zabil v domě svých rodičů, mrtvoly se ale už nedokázal zbavit, protože ji vyšetřovatelé objevili u něj v autě. Nakreslil jim také plánek místa v Luckenwalde nedaleko Berlína, kde zakopal tělo Eliase.

Podle lékařských posudků není pachatel duševně nemocný a není ani pedofil. Děti si jako oběti sexuálního násilí vybral, protože předpokládal, že mu budou klást menší odpor, než by kladli dospělí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám