Hlavní obsah

Německá důchodkyně loupila a musí za mříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Tři roky ve vězení stráví nejstarší berlínská lupička, sedmdesátiletá důchodkyně. V pondělí o tom rozhodl berlínský soud. Žena přepadla v roce 2003 banku. Její kořist dělala 8000 eur (asi 240 000 korun). O půl roku později se pokusila o další přepadení. Nevyšlo jí. Bankovní úřednice nevěřila, že nejde o hloupý vtip.

Článek

Žena, která před důchodem pracovala v advokátních kancelářích jako asistentka, loupila, aby mohla splatit dluhy. Různým bankám dlužila zhruba 50 tisíc eur (asi 1,5 miliónu korun, kromě toho neplatila nájem. Důchodkyně před soudem tvrdila, že strach z vystěhování ji přiměl řešit tíživou situaci loupeží.

Sehnala si proto paruku a nenabitou startovací pistolí a na cestu do banky si vzala taxi. Zatímco na ni taxikář čekal před budovou, předala u přepážky bankovní úřednici cedulku: "Prosím o peníze ve velkých bankovkách, mám pistoli a nervový plyn". Penězi prý zaplatila staré dluhy a nesplacené nájemné.

Obhajoba chtěla pro důchodkyni podmíněný trest, to ale soud odmítl. Kdyby ji totiž loni v listopadu nepoznali bankovní úředníci náhodou v hostinci a neupozornili policii, pravděpodobně by podle soudce v přepadávání bank pokračovala.

Kromě toho soudce dospěl k názoru, že do obrazu ubohé chudé stařenky nezapadá určitá chladnokrevnost obžalované, která podle znaleckého posudku tíhne k depresím a potýkala se s problémy s alkoholem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám