Hlavní obsah

Nejméně osm lidí zemřelo po převrácení dvou člunů u pobřeží San Diega

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně osm mrtvých si vyžádala nehoda, při které se v noci na neděli převrátily dva čluny u pobřeží San Diega v americké Kalifornii. Místní záchranáři nadále pátrají po dalších možných obětech, jelikož zatím není jasné, kolik lidí se na obou člunech přepravovalo. Stanice Fox News s odvoláním na místní policii uvádí, že na lodích se plavili migranti z Mexika.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Jeden ze člunů, který se převrátil u pobřeží San Diega

Článek

Záchranáři obdrželi hovor od ženy, která se plavila na jednom ze člunů, v sobotu ve 23:30 místního času (neděle 7:30 SEČ).

Žena uvedla, že se plaví z Mexika a že jeden ze člunů se převrátil. Podle ní mohlo ve vodě skončit devět až deset osob. Záchranářům měla také uvést, že se osmi lidem z jejího člunu podařilo dostat na břeh.

Úřady prostřednictvím GPS v telefonu ženy lokalizovaly místo nehody u pláže Black's Beach, která je pro svůj skalnatý terén obtížně přístupná.

Záchranné týmy po příjezdu objevily dva převrácené čluny. Z vody se podařilo vytáhnout osm těl, záchranné práce však v noci komplikovaly vysoké vlny a hustá mlha.

Pátrání po dalších obětech tak v místě pokračuje od nedělního úsvitu. Agentura AP uvedla, že se nadále pohřešuje sedm lidí. Údaje o počtu lidí v lodích i pohřešovaných zůstávají nejasné, protože na místě nehody působí několik různých úřadů a organizací.

Chlapec zachránil před utopením matku, která dostala epileptický záchvat

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám