Hlavní obsah

Německem otřásla smrt 12leté Luisy, ubodaly ji dvě stejně staré dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo je v šoku z případu, který se o víkendu stal ve spolkové zemi Porýní-Falc. Poblíž cyklostezky byla v neděli nalezena mrtvá 12letá dívka Luisa. Policie v úterý oznámila, že dívka byla ubodána dvěma dívkami ve věku 12 a 13 let. Pachatelky nejsou trestně odpovědné, píše server týdeníku Focus. Obě se k činu přiznaly.

Foto: Stephane Nitschke, Reuters

Místo, kde byla nalezena ubodaná 12letá Luisa.

Článek

Po Luise z města Freudenberg, které se nachází na pomezí dvou spolkových zemí, a to Severního Porýní-Vestfálska a Porýní-Falce, pátrala policie od soboty, kdy její zmizení nahlásili rodiče, kteří uvedli, že dívka naposledy pobývala v bytě kamarádky. Dítě bylo naposledy viděno, jak jde domů. Nejkratší cesta mezi bydlištěm kamarádky a dívčiným domovem vede přes zalesněnou oblast.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by dívka utekla, uvedla policejní mluvčí. Byla to „úplně normální rodina“.

Když policie nalezla v neděli tělo dívky, pitva prokázala mnohačetná zranění nožem. Rozběhlo se pátrání a policie vzápětí oznámila: „Netápeme ve tmě. Sledujeme konkrétní stopu. Nebezpečí pro zbytek populace neexistuje.“ Agentura DPA vzápětí napsala, že podezřelé jsou dvě dívky ve věku 12 a 13 let. Na místě činu byl nalezen předmět, který by mohl být přiřazen jedné z podezřelých.

Na mimořádné tiskové konferenci policie oznámila, že dívka byla ubodána na místě, kde byla nalezena její mrtvola. Zemřela v důsledku bodných ran a vykrvácení. Pachatelky nejsou trestně odpovědné a byly předány do péče Úřadu sociální péče o mládež.

Vzhledem k věku oběti i pachatelek policie nebude sdělovat žádné informace o motivu a průběhu vraždy. Totéž platí pro chování dětí před trestným činem a po něm a pro jejich současné místo pobytu. Vražedná zbraň se zatím nenašla.

Masakr u svědků Jehovových v Hamburku: osm mrtvých

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám