Hlavní obsah

Nějaký krám jsme našli, je to prostě krabička. Seber to, dohadují se povstalci v odposleších

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská kontrarozvědka SBU v neděli zveřejnila odposlechy pátečních tefonních hovorů, které údajně dokazují snahu východoukrajinských povstalců zamést stopy po odpálení rakety země-vzduch proti malajsijskému dopravnímu letadlu. V neděli separatisté sdělili, že mohou mít v rukou černé skříňky z boeingu.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Zaměstnanci ukrajinského ministerstva pro mimořádné události na místě nehody

Článek

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU:

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?"

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?"

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady." Chodakovskij: „Aljošo, kdo má černé skříňky?"

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady." Chodakovskij: „Aljošo, kdo má černé skříňky?" Alexej: „My je nemáme."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady." Chodakovskij: „Aljošo, kdo má černé skříňky?" Alexej: „My je nemáme." Chodakovskij: „A kdo je má, Aljošo?"

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady." Chodakovskij: „Aljošo, kdo má černé skříňky?" Alexej: „My je nemáme." Chodakovskij: „A kdo je má, Aljošo?" Alexej: „To teď nevím, počkej, zkusím to zjistit."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady." Chodakovskij: „Aljošo, kdo má černé skříňky?" Alexej: „My je nemáme." Chodakovskij: „A kdo je má, Aljošo?" Alexej: „To teď nevím, počkej, zkusím to zjistit." Chodakovskij: „Velmi operativně to zjisti, rychle. Moskvu zajímá, kde ty skříňky jsou. Podej mi zprávu."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady." Chodakovskij: „Aljošo, kdo má černé skříňky?" Alexej: „My je nemáme." Chodakovskij: „A kdo je má, Aljošo?" Alexej: „To teď nevím, počkej, zkusím to zjistit." Chodakovskij: „Velmi operativně to zjisti, rychle. Moskvu zajímá, kde ty skříňky jsou. Podej mi zprávu." Alexej: „Ano, rozumím."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady." Chodakovskij: „Aljošo, kdo má černé skříňky?" Alexej: „My je nemáme." Chodakovskij: „A kdo je má, Aljošo?" Alexej: „To teď nevím, počkej, zkusím to zjistit." Chodakovskij: „Velmi operativně to zjisti, rychle. Moskvu zajímá, kde ty skříňky jsou. Podej mi zprávu." Alexej: „Ano, rozumím." Chodakovskij: „Kdo je tam s vámi? Strelkovovi lidé?"

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady." Chodakovskij: „Aljošo, kdo má černé skříňky?" Alexej: „My je nemáme." Chodakovskij: „A kdo je má, Aljošo?" Alexej: „To teď nevím, počkej, zkusím to zjistit." Chodakovskij: „Velmi operativně to zjisti, rychle. Moskvu zajímá, kde ty skříňky jsou. Podej mi zprávu." Alexej: „Ano, rozumím." Chodakovskij: „Kdo je tam s vámi? Strelkovovi lidé?" Alexej: „To pořádně nevím, teď přijeli z OBSE."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Tví lidé tam na místě katastrofy pracují?" Alexej: „Ano, pracují." Chodakovskij: „A ty sám tam jsi, nebo ne?" Alexej: „Ano, jsem tady." Chodakovskij: „Aljošo, kdo má černé skříňky?" Alexej: „My je nemáme." Chodakovskij: „A kdo je má, Aljošo?" Alexej: „To teď nevím, počkej, zkusím to zjistit." Chodakovskij: „Velmi operativně to zjisti, rychle. Moskvu zajímá, kde ty skříňky jsou. Podej mi zprávu." Alexej: „Ano, rozumím." Chodakovskij: „Kdo je tam s vámi? Strelkovovi lidé?" Alexej: „To pořádně nevím, teď přijeli z OBSE." Chodakovskij: „Postarej se v první řadě o černé skříňky, musíme je mít pod kontrolou. Splň, prosím tě, úkol. Dobře?"

Alexej: „Dobře."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Video zachycující nález černé skříňky z malajsijského boeinguVideo: Reuters

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Andrej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU:

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Andrej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Mám k vám prosbu, není to vlastně moje prosba. Naše soudruhy velmi zajímá osud černých skříněk. Mám na mysli Moskvu. Dva kusy má Chmurov, šéf Strelkovovy rozvědky. Prosím, nic z toho, co se najde, se nesmí dostat do cizích rukou, ať od vás, od strelkovců, od Chmurova, to je jedno."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Andrej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Mám k vám prosbu, není to vlastně moje prosba. Naše soudruhy velmi zajímá osud černých skříněk. Mám na mysli Moskvu. Dva kusy má Chmurov, šéf Strelkovovy rozvědky. Prosím, nic z toho, co se najde, se nesmí dostat do cizích rukou, ať od vás, od strelkovců, od Chmurova, to je jedno." Andrej: „Ano, rozumím."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Andrej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Chodakovskij: „Mám k vám prosbu, není to vlastně moje prosba. Naše soudruhy velmi zajímá osud černých skříněk. Mám na mysli Moskvu. Dva kusy má Chmurov, šéf Strelkovovy rozvědky. Prosím, nic z toho, co se najde, se nesmí dostat do cizích rukou, ať od vás, od strelkovců, od Chmurova, to je jedno." Andrej: „Ano, rozumím." Chodakovskij: „Vezměte, prosím, tu záležitost pod kontrolu a spolu s tím soudruhem, s Alexejem, všechno, co najdete, zabavte, aby se to nedostalo do rukou cizím. Všem, co tam přijíždějí, OBSE a podobným."

Andrej: „Dobře, rozkaz."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU:

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Alexej: „Hele, má to vypadat jako nějaké oranžové krabičky, že jo?"

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Alexej: „Hele, má to vypadat jako nějaké oranžové krabičky, že jo?" Chodakovskij: „Jak to mám, sakra, vědět? Ty to máš před sebou."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Alexej: „Hele, má to vypadat jako nějaké oranžové krabičky, že jo?" Chodakovskij: „Jak to mám, sakra, vědět? Ty to máš před sebou." Alexej: „Dobře. Nějaký krám jsme našli, je to prostě krabička. Box družicové navigace je tam napsáno."

Údajný telefonát mezi velitelem povstaleckého praporu Vostok Alexandrem Chodakovským a mužem s přezdívkou Alexej z pátku 18. července zachycený ukrajinskou tajnou službou SBU: Alexej: „Hele, má to vypadat jako nějaké oranžové krabičky, že jo?" Chodakovskij: „Jak to mám, sakra, vědět? Ty to máš před sebou." Alexej: „Dobře. Nějaký krám jsme našli, je to prostě krabička. Box družicové navigace je tam napsáno." Chodakovskij: „Seber to, kdo ví, jak to má vypadat."

Alexej: „Dobře, rozkaz."

Separatisté v neděli zveřejnili informaci, že zřejmě mají v rukou černé skříňky z boeingu. „Našly se nějaké předměty, nejspíše černé skříňky, a byly odvezeny do Doněcku," řekl premiér samozvané Doněcké lidové republiky Alexandr Borodaj.

Zda jde skutečně o záznamníky zvukové a datové komunikace posádky, musejí ještě potvrdit odborníci, dodal. Povstalci tvrdí, že skříňky předají Mezinárodní organizaci pro civilní letectví (ICAO).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám