Hlavní obsah

Nahé fotky nezletilých dívek ze španělského města vytvořila umělá inteligence. Vyšetřuje to policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Almendralejo je městečko v jihozápadním Španělsku, které v poslední době žije velkým skandálem. Poprask tam ale v poslední době způsobily fotomontáže nahých nezletilých dívek, které vytváří zatím neznámý jedinec s využitím umělé inteligence (AI). Dopadnout se jej již snaží místní policie, jak informovala španělská média.

Foto: Novinky/Reuters

Pachatelé zneužili umělou inteligenci k fotomontážím nezletilých. Ilustrační snímek.

Článek

Hlavní problém je totiž v tom, že k fotomontážím neznámý jedinec využívá fotografie skutečných nezletilých dívek, které získá například na sociálních sítích. Ty pomocí AI vysvleče a výsledné fotomontáže pak šíří po síti.

Takto vytvořené snímky přitom působí velmi věrohodně. V relativně malém městě o 30 000 obyvatelích, kde se většina lidí alespoň od pohledu zná, je to velký problém. Lidé se totiž mohou domnívat, že se nezletilé dívky před objektivem skutečně vysvlékly.

Španělsko mění zákon o sexuální svobodě. Dílčí chyby pomohly na svobodu pachatelům deliktů

Evropa

Na fotomontáže upozornila gynekoložka Miriam al Adibová, jednou z obětí je totiž i její 14letá dcera. „Jsou to velmi realistické obrázky. Kdybych neznala tělo své dcery, tak bych si myslela, že je to skutečná fotografie,“ řekla gynekoložka novinářům.

Podle serveru El País se nicméně na policii obrátily již přinejmenším dvě desítky rodin se stejným problémem. Ochránci zákona již zahájili vyšetřování, identifikováno již údajně bylo i několik možných pachatelů.

Stinná stránka umělé inteligence. Poradí s výrobou drog i bomby

Bezpečnost

Reklama

Výběr článků

Načítám