Hlavní obsah

Na Slovensku vypouštěli kapry do bazénu, kde je chytaly děti

Značné pobouření vyvolala na Slovensku akce sportovního klubu policie v Košicích, kdy se vypouštěli kapři do chlorovaného plaveckého bazénu, kde je chytaly děti. Ochranáři to označili za absolutně nepřijatelné a sportovní klub se dodatečně za akci omluvil.

Foto: kosiceonline.sk

Děti chytaly kapry v bazénu.

Článek

Chytání kaprů se podle webu kosiceonline.sk zúčastnilo 70 dětí. „Bylo to skvělé. Kapr nám dal pořádně zabrat, ale nakonec neměl šanci a bude na večeři,“ citoval web jedno z dětí. Chlorovaná voda v bazénu je však pro ryby nevhodná, chlor jim poškozuje žábry, kapři zažijí v bazénu teplotní šok, musí čelit úderům dětí, které se je snaží chytit a získat tak odměnu.

Košický sportovní klub vyjádřil dodatečně lítost nad konáním akce. „Špatně jsme situaci vyhodnotili. Dobrý úmysl zabavit a odměnit děti za celoroční snahu v našich bazénech skončil bohužel mimořádně nevhodnou akcí. Upřímně nás to mrzí. Prohlašujeme, že naším cílem nebylo rybám ublížit. Veřejnost můžeme ubezpečit, že takováto akce se už v našem klubu nikdy nebude opakovat,“ uvedl klub na sociální síti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám