Hlavní obsah

Na Slovensku udeřila písečná bouře, na dálnici se bouralo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silný vítr způsobil v sobotu na slovenské dálnici D2 poblíž hranic do Maďarska doslova písečnou bouři, která měla za důsledek minimální viditelnost a stalo se i několik dopravních nehod, popsala tamější policie.

Písečná bouře na Slovensku Video: Polícia SR

 
Článek

Dálnice D2 byla od hraničního přechodu Čuňovo–Rajka do Maďarska až po křižovatku s dálnicí D4 u obce Jarovce uzavřena. „Policisté na místě dokumentovali dvě události. Nikdo nebyl zraněn,“ uvedla policie. Současně požádala řidiče, aby místo dálnice použili alternativní trasy a zmíněný úsek objeli.

Silný vítr strhával také billboardy a vyvracel stromy. Na bratislavském železničním nádraží Lamač strhl vítr elektrické vedení.

Padající stromy přerušily dopravu v úsecích Lovinobaňa–Cinobaňa, Makov–Bumbálka a Nováky–Vestenice. Silný vítr je také v okolí Komárna, Hurbanova, Sence, Holíče, Bytče a Žiliny. Nefunguje ani přívoz u Vojky na Dunaji.

Ještě hůř bylo v Maďarsku

Ještě horší situaci zažili řidiči v sousedním Maďarsku. Zvířený prach se silným větrem způsobil na dálnici M1 nedaleko hranic s Rakouskem hromadnou nehodu.

Foto: Policie.hu, Novinky

V Maďarsku na dálnici M1 do sebe narazilo 37 aut a pět kamionů

Web police.hu uvedl, že v důsledku špatné viditelnosti do sebe narazilo 37 osobních vozů a pět kamionů.

„Zraněno bylo 36 lidí, z toho 13 vážně a jeden člověk je v ohrožení života,“ uvedla maďarská policie.

Foto: Policie.hu, Novinky

V Maďarsku silný vítr a zvířený prach vytvořil doslova písečnou bouři.

Reklama

Výběr článků

Načítám