Hlavní obsah

Na Slovensku se dostal na veřejnost seznam mafiánů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Na Slovensku pronikl na veřejnost seznam mafiánů, přesněji osob, které podle policie patří k podsvětí. Televizi Markíza ho nabídl člověk, jehož jméno je na seznamu, a on o sobě tvrdí, že s podsvětím nemá nic společného.

Článek

"Je velmi nebezpečné, že tento policejní seznam koluje na veřejnosti. Jsem pobouřený, že mě policie označila za člena zločinecké skupiny. Podám na policii trestní oznámení za únik informací a seznam odevzdám členům bezpečnostního výboru parlamentu," uvedl muž ve zpravodajské relaci TV Markíza.

Seznam obsahuje 200 jmen, rodná čísla, adresy, značky automobilů, v nichž tyto osoby jezdí, názvy firem, na které jsou tyto automobily evidované. Jsou v něm také čísla zbrojních pasů, typy a počty zbraní, které tyto osoby vlastní. U některých lidí je dokonce připojená také fotografie.

Poslanec Roman Vavrík označil celou záležitost za skandál. "Věděli jsme o tomto seznamu. Když jsme ho žádali od ministerstva vnitra, odmítli nám ho předat. Najednou se seznam objeví na veřejnosti a v médiích," uvedl Vavrík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám