Hlavní obsah

Na Slovensku někdo zapálil desetileté dítě

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Neznámý pachatel v sobotu polil hořlavinou a zapálil 10letého kluka v obci Liptovská Teplička u Popradu. Jak informuje deník Nový čas dítě utrpělo popáleniny druhého stupně v obličeji a na krku a je hospitalizované v nemocnici v Popradě.

Článek

Podle lékařů na něm zanechají popáleniny trvalé stopy.

"Chlapec leží na traumatologii a není v bezprostředním ohrožení života. Má však popáleniny prvního a druhého stupně na tváři, na levé ruce, krku a asi na deseti procentech těla. Má také ohořené vlasy," uvedla lékařka Denisa Janovská. Lékaři se domnívají, že chlapec se bude léčit minimálně osm týdnů.

Policejní mluvčí Daniel Džobaník potvrdil, že o šokujícím případu je informovala matka dítěte. "Případ se stal v sobotu u vstupu do místního amfiteátru. Dítě sedící na kole někdo polil neznámou tekutinou a následně zapálil sirkou. Vyšetřovatel zahájil stíhání ve věci ublížení na zdraví," uvedl mluvčí.

Pachateli hrozí čtyři až deset let odnětí svobody.

Vzhledem k množství příspěvků porušujících pravidla byla diskuze u tohoto článku zrušena. Lidem, kteří chtěli slušně vyjádřit svůj názor, se omlouváme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám