Hlavní obsah

Na přistání letadla v Miláně dohlížely stíhačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILÁN

Dvě stíhačky italské armády doprovázely v pondělí přistání letadla z americké Miami v Miláně. Tamní úřady se obávaly, že na palubě stroje cestují teroristé, kteří chystají atentát na blíže neurčeném místě v zemi.

Foto: Josef Zajíc

Divadlo loutek Ostrava 17.7.2016. Divadlo Bajka z Českého Těšína. Bůh - Marian Mazur

Článek

Vyvolaný poplach se ukázal po několika desítkách minut napětí jako planý. Na přítomnost podezřelých osob v letadle upozornili podle italské tiskové agentury ANSA francouzští dispečeři.

Letadlo dosedlo pod dozorem italské armády na mezinárodním letišti Malpensa v Miláně. Na jeho palubě v tu chvíli cestovalo 214 lidí.

Manévr doprovázely přísné bezpečnostní předpisy. Komplex byl mimo jiné pro ostatní cestující zcela uzavřen a více než půl hodiny nesměly na ploše přistávat žádné jiné stroje. Letadla nesměla ani vzlétat.

Kapitán údajně ohroženého spoje AZ637 po přistání uvedl, že si nevšiml během letu ničeho podezřelého a chování všech cestujících bylo "zcela poklidné".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám