Hlavní obsah

Na Manhattanu se propadlo nadzemní parkoviště, jeden člověk zemřel

New York

Na newyorském dolním Manhattanu se v úterý propadlo nadzemní parkoviště. Neštěstí si vyžádalo jednoho mrtvého a pět zraněných, píše agentura AP s odkazem na úřady.

Na Manhattanu se zřítila parkovací garáž a jeden pracovník zahynulVideo: Reuters

 
Článek

Na Twitteru se šíří video, na kterém jsou vidět zaklíněná auta.

Podle stanice CBS News v budově mohli zůstat uvěznění další lidé. V jednu chvíli museli hasiči sami objekt opustit kvůli obavám ze zřícení dalších částí konstrukce.

Poslední patro parkoviště na ulici Ann Street ve finančním distriktu, asi 0,8 kilometru od newyorské burzy, se podle záběrů propadlo do předposledního patra, kde jsou rovněž zaparkovaná auta. Na místo byly vyslány záchranné složky a policie vyzvala veřejnost, aby se k budově nepřibližovala. Na místo také zamířil starosta Eric Adams.

Foto: Andrew Shulman / Twitter @mobile, Reuters

Starosta New Yorku Eric Adams oznámil, že jeden člověk přišel o život poté, co se dnes na dolním Manhattanu propadlo nadzemní parkoviště. Zraněno bylo dalších pět lidí

„Bylo to jako zemětřesení,“ uvedl student nedaleké Pace University Liam Gaeta. Dodal, že slyšel hlasitý zvuk a dunění, načež byli vyzváni k evakuaci. Další studenti popsali, že slyšeli křik a viděli, jak na sebe uvnitř budovy padají auta.

Zřícený bytový dům na Floridě půjde k zemi. Úřady přerušily pátrání po přeživších

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám