Hlavní obsah

Na letišti v Katánii hořelo, možnou příčinou je vedro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katánie

Požár vypukl v noci na pondělí na letišti v italské Katánii. Podle listu La Sicilia cestující v panice prchali před plameny a několik se jich nadýchalo kouře. Letiště zůstane do středečních 14:00 hodin uzavřené. Z Prahy do Katánie létají společnosti Smartwings a Wizzair.

Foto: Profimedia.cz

Hustý dým se valí z hořící odbavovací haly letiště Fontanarossa v sicilské Katánii

Článek

Plameny se na letišti Fontanarossa objevily krátce před půlnocí. Hořet začalo v dolní části letištní budovy, uvedl list.

Přesné příčiny se vyšetřují, jednou z hypotéz je porucha na elektroinstalaci či na elektrickém zdroji, na níž mohly mít podíl vysoké teploty (maxima se pohybují kolem 37 stupňů), které v Katánii v posledních dnech panují. Vyšetřování se ujalo místní státní zastupitelství.

Foto: Profimedia.cz

Příjezdovou cestu k letišti v Katánii zablokovaly požární a policejní automobily.

Kouř vyvolal paniku mezi cestujícími, kteří z odletové části haly utekli, nebo je podle agentury Reuters přiměl k odchodu letištní personál. Hasiči bojovali s plameny několik hodin, nyní je požár již uhašený.

S odbavováním alespoň části naplánovaných letů nyní až do středečního odpoledne budou podle La Sicilia pomáhat letiště v Palermu a Trapani.

Na La Palmě evakuovali kvůli požáru už přes čtyři tisíce lidí, další odmítají odejít

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám