Hlavní obsah

Pád domu ve Francii má dvě oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Z trosek třípodlažní budovy, která se v noci na úterý zřítila v letovisku Sanary-sur-Mer na jihu Francie, vytáhli záchranáři živé batole a jeho matku. Tragédie má nejméně dvě oběti, po nálezu mrtvého muže bylo v noci na středu objeveno i tělo mrtvé 82leté ženy. Její syn je nezvěstný. Budova spadla po výbuchu, za který zřejmě může únik plynu. Uvedla to agentura AP s odvoláním na místní hasiče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na jihu Francie se po explozi zřítila budova, pod troskami jsou lidéVideo: AP

 
Článek

Dítě bylo společně s matkou převezeno do nemocnice. Žena je podle mluvčí hasičů Aurelie Mannaioniové ve velmi vážném stavu, má těžce zraněné nohy.

Mrtvý asi třicetiletý muž byl zřejmě otcem dítěte, ale jeho identitu nebylo možné bezprostředně ověřit, dodala mluvčí. Na muže spadla střešní konstrukce, která mu způsobila smrtelné zranění krku.

V noci na středu bylo nalezeno ještě jedno tělo. „Oběť byla nalezena a následně vyproštěna, jedná se o 82letou ženu, která bohužel zemřela,” uvedli hasiči v tiskovém prohlášení. Z trosek byla vytažena kolem 3:40.

Výbuch, který vedl ke zřícení budovy v přístavní čtvrti, se ozval v úterý v 03:50 hodin, uvedla na svém webu rozhlasová a televizní stanice BFMTV.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Třípodlažní budovu nejspíš srovnal se zemí výbuch plynu

Úřady po explozi doporučily lidem se přístavní čtvrti raději vyhnout. Na místě zasahovaly desítky hasičů i specializovaný záchranný tým.

První jednotky, které na místo neštěstí přijely, uvedly, že tam byl cítit silný zápach plynu.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Zničená budova na jihu Francie v Sanary-sur-Mer

Reklama

Výběr článků

Načítám