Hlavní obsah

Muž českého původu povraždil v USA svou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Tragickou událost vyšetřují policisté v americkém městě Hingham. Podle místního tisku tam 60letý Pavel Voska ve čtvrtek ubodal svoji 48letou manželku a osmiletou dceru. Poté sám spáchal sebevraždu. Motiv zatím není znám. Český generální konzul v New Yorku Aleš Pospíšil potvrdil, že šlo o rodinu českého původu a že jedna z osob měla stále české občanství.

Foto: Petr Mráček

Představení některých nočníků po aukci

Článek

Tisk na základě svědectví sousedů v pátek napsal, že šlo o bývalého vysokoškolského učitele z Československa Pavla Vosku, jeho manželku Elišku a dceru Abigail, kteří v Hinghamu, 25 kilometrů vzdáleném předměstí Bostonu ve státě Massachusetts, žili asi tři roky.

"Rodina se těšila dobré pověsti, nic nenasvědčovalo tomu, že by se mohla odehrát taková tragédie. Krajané v Bostonu jsou událostí otřeseni. Byli to spořádaní, pracovití lidé," řekl Pospíšil ČTK s odkazem na krajanské kruhy.

Těla byla v dětském pokoji

Sanitky a policisté přijeli na místo činu ve čtvrtek časně ráno poté, co na tísňovou linku volala žena, "která měla problémy s dechem" a nebyla schopná mluvit, cituje místní tisk okresního státního zástupce Timothyho Cruze.

Těla pak našli v dětském pokoji, kde také na podlaze ležel vražedný kuchyňský nůž. "Tuhle jsme s ním mluvil a vypadal, že je v pořádku," řekl deníku The Boston Globe o svém posledním setkání s Voskou soused Philip Chancey.

Jeho desetiletý syn byl u Vosků den, dva před vraždou dívat se s Abigail a dalším chlapcem na video. Všiml si, že Abigailini rodiče měli "vzrušenou debatu", ale bez projevů násilí. "Řekl, že to nebylo nic vážného," dodal soused.

Pavel Voska neměl práci, místo toho se věnoval domácímu vzdělávání dcery a opravoval svůj dům po požáru. Oheň zničil druhý byt v rodinném domku, který Voska pronajímal. Sousedé mají dojem, že požár způsobil rodině značné finanční problémy, protože přišli nejméně o tisíc dolarů měsíčně za pronájem bytu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám