Hlavní obsah

Mohutná exploze bioplynu u britského Oxfordu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sociálně sítě zaplavily v pondělí večer nahrávky mohutné exploze, která se měla objevit v britském Oxfordshiru. Svědci popisují obrovskou ránu, následně se k místu výbuchu měly rozjet záchranářské a hasičské vozy. Výbuch potvrdila společnost Severn Trent Green Power, která v místě provozuje zařízení na zpracování bioodpadu.

Foto: Platforma X / Knocker

Výbuch nádrže s bioplynem v britském Oxfordshiru

Článek

Společnost k výbuchu vydala prohlášení ve kterém uvedla, že v čase okolo 19:20 (21:20 SEČ) zasáhl blesk nádrž fermentoru a následně došlo ke vznícení bioplynu.

„Spolupracujeme se záchrannými službami na zabezpečení místa a včas poskytneme další komentáře,“ uvedla společnost. Její zařízení se nachází poblíž městečka Yarnton nedaleko Oxfordu.

Dále společnost uvedla, že při výbuchu nebyl nikdo zraněn.

Obyvatelé okolních vesnic hlásili výpadky elektřiny. Bez proudu je odhadem 1000 domácností. Policie incident rovněž potvrdila a žádá místní obyvatele, aby nevycházeli z domů. Hlavní silnice A40 byla v místě uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám