Hlavní obsah

Mladá žena zavraždila v Německu svou dvojnici a fingovala vlastní smrt

Případ vraždy plný nečekaných zvratů, jak vystřižený z filmového plátna, řeší momentálně policie a prokuratura v Bavorsku. Ačkoliv od spáchání činu uplynuly čtyři měsíce, stále vyvolává vášně. Německá média kauzu pokřtila na vraždu dvojnice.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Všechno začalo vloni 16. srpna. Tehdy 23letá Schahrabahn K., žena s iráckými kořeny, řekla svým rodičům, že si chce odvézt své věci ze starého bytu v Ingolstadtu. Kvůli sporu s manželem se totiž krátce předtím nastěhovala zpět ke svým rodičům.

Mladá žena se domů nevrátila. Když se do večera nevrátila a rodičům se neozývala, ti se vypravili do jejího starého bydliště. Tam nalezli její zaparkovaný vůz a v něm tělo s 55 ranami zasazenými nožem.

Ačkoliv někteří členové Schahrabahniny rodiny mrtvou identifikovali, pitevní zpráva následující den přinesla řadu otázek ohledně totožnosti oběti. Testy nepřinesly žádnou shodu DNA. Vyvstala tedy otázka, kdo je mrtvá žena.

Český námořník zahynul v přístavu v Mohuči. Spadl do vody

Zahraniční

Mrtvá byla nakonec identifikována jako třiadvacetiletá Chadidja O., kosmetická blogerka z Heilbronnu s alžírskými kořeny, která žila v sousední spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

S dlouhými černými rovnými vlasy, podobnou pletí a silným make-upem vypadaly obě ženy „nápadně podobně“, uvedla policie, což vedlo německý tisk k označení případu jako „vražda dvojnice“.

Po dvou dnech od chvíle, kdy byla nalezena mrtvá žena, se zjistilo, že Schahrabahn K. žije. Policie ji vypátrala na základě údajů z jejího mobilního telefonu. Zadržena byla v sousední spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

„Policie k nám přišla a řekla: ‚Máme pro vás dobrou zprávu, vaše dcera žije,‘“ vzpomínal otec v rozhovoru pro deník Bild. Zpočátku byl nadšený, pak mu bylo jasné, že jeho dcera je vyšetřována. „A teď už ji nesmíme vidět,“ dodal.

Mladá žena byla obviněna z vraždy. „Obviněná se chtěla skrývat kvůli rodinným sporům, proto předstírala vlastní smrt,“ uvedla prokuratura.

Schahrabahn K. na sociálních sítích hledala mladé ženy, které jí byly podobné. Když se s ní setkala Chadidja O., byla to její schůzka se smrtí. Schahrabahn K. spolu s kosovským známým Sheqirem K. dívku vyzvedli v jejím rodném městě Heilbronn a pak ji v lese pobodali.

Velké množství ran nožem, a to i v obličeji, mělo sloužit k tomu, aby se zkomplikovala identifikace a pitva. Navíc si byly obě ženy nápadně podobné.

S mrtvou ženou v autě se pak vrátili do Ingolstadtu, kde zaparkovali auto a pak odjeli zpět do Bádenska-Württemberska, aby se ukryli v bytě Sheqira K.

Vyšetřování ještě nebylo dokončeno. Dosud se nepodařilo najít vražednou zbraň, ale „důkazní břemeno je již ohromující,“ řekl policejní mluvčí deníku Bild. Oběma vrahům nyní hrozí doživotní vězení.

Dvojice ubodaná ve vlaku v Německu spolu chodila pouhý týden

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám