Hlavní obsah

Medveděv: Západ chce další světovou válku, ukazuje incident v Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Raketa, která v úterý zasáhla Polsko, je snahou Západu posunout se k další světové válce. Prohlásil to ve středu ráno bývalý ruský prezident a nynější místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv. Stejný názor vyjádřil i šéf stálé mise Ruska při OSN Dmitrij Poljanskij, podle nějž jde o snahu vyprovokovat přímý střet mezi Ruskem a NATO.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský exprezident Dmitrij Medveděv

Článek

Podle Medveděva úterní incident ve východním Polsku dokazuje snahu Západu posunout se k další světové válce. Uvedl to na svém twitterovém profilu. „Incident s ‚raketovým úderem‘ na polskou farmu, jak tvrdí Ukrajina, dokazuje jediné: vedením hybridní války proti Rusku se Západ přibližuje světové válce.“

„Jde o pokus vyprovokovat přímý vojenský střet mezi NATO a Ruskem se všemi následky pro svět,“ napsal Poljanskij na sociální síti Telegram.

Polský prezident Andrzej Duda dříve uvedl, že úřady zatím s jistotou neví, kdo raketu odpálil. Střela v úterý zasáhla ves Przewodów asi šest kilometrů od ukrajinské hranice a zabila dvě osoby.

Tři nejmenovaní američtí činitelé agentuře AP řekli, že podle předběžných zjištění zřejmě vypálily raketu ukrajinské ozbrojené síly ve snaze zastavit přilétající ruskou střelu.

Na začátku listopadu označil Medveděv ruskou válku na Ukrajině za posvátný konflikt se Satanem a varoval, že Moskva může poslat všechny své nepřátele do pekelného ohně.

ON-LINE: Raketu, která zasáhla Polsko, zřejmě odpálili Ukrajinci, zní z USA

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám