Hlavní obsah

Medvěd v Itálii rozsápal běžce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na lesní stezce v severovýchodní Itálii medvěd usmrtil 26letého běžce. S odvoláním na informovaný zdroj o tom napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd hnědý (ilustrační foto)

Článek

Andrea Papi si byl ve středu zaběhat v blízkosti své vesnice Caldes v regionu Tridentsko-Horní Adiže, když jej napadl medvěd. Rodina muže se obrátila na úřady poté, co se večer nevrátil domů. Tělo pátrací tým našel v noci na čtvrtek. V pátek byla provedena pitva, medvěd podle ní muži způsobil hluboké rány na krku, pažích a hrudi.

Místní úřady se rozhodly zvíře vystopovat a usmrtit, jakmile bude identifikováno, řekl v pátek večer novinářům šéf provincie Maurizio Fugatti. Ekologická organizace Světový fond na ochranu přírody (WWF) již uznala, že je třeba zvíře utratit.

Za usmrcení medvědem vyplatí odškodné 1,5 milionu

Evropa

Ekoložka Annamaria Procacciová, která nyní pracuje pro skupinu ENPA zabývající se ochranou zvířat, však odsoudila podle ní nedostatečná opatření. Medvědi si obvykle udržují od lidí odstup a místní úřady měly zajistit, aby se lidé nepřibližovali k oblastem, kde medvědice vychovávají mláďata, uvedla.

Ve stejném regionu medvěd napadl muže také v březnu, což vyvolalo debatu o nebezpečí zvířat, která byla do oblasti navrácena v letech 1994 až 2004.

V roce 2014 medvědice hnědá, známá jako Daniza, v Tridentsku napadla a zranila houbaře. Zvíře, které bylo do oblasti v roce 2000 přivezeno ze Slovinska, uhynulo poté, co při pokusu o odchyt dostalo uspávací látku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám