Hlavní obsah

Matka na Slovensku nechala řídit auto batole. A ještě natočila pro policii video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Matka z východního Slovenska nechala řídit automobil své batole a video sdílela na sociální síti. Případ už řeší slovenská policie.

Matka nechává řídit tříleté batoleVideo: Policie Slovenské republiky

 
Článek

Policie upozornila, že batole nebylo umístěné v autosedačce a za jízdy točilo volantem. Řidičce hrozí pokuta ve výši až 100 eur (2380 korun).

„Jednání řidičky je flagrantní ukázkou nezodpovědného chování, v jehož důsledku může dojít k závažným důsledkům. Dítěti na kolenou řidičky (řidička pravděpodobně nebyla připoutána bezpečnostním pásem) může způsobit případný náraz nezvratnou újmu na zdraví na celý jeho život,“ uvedla slovenská policie.

Apelovala na všechny rodiče a řidiče, aby si uvědomili, jak dokáže i nízká rychlost vozidla mít vliv na nepřipoutaného člověka v případě prudkého brždění nebo jiného náhlého zastavení vozidla.

„Při vyšších rychlostech může být osoba vymrštěna z vozidla a v konečném důsledku usmrcena,“ uvedla policie a dodala: „A to vše se děje kvůli pochybné popularitě na sociální síti“.

Čtrnáctiletý kluk na Slovensku řídil auto a havaroval

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám