Hlavní obsah

Martině Navrátilové diagnostikovali dva druhy rakoviny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavné české tenistce Martině Navrátilové diagnostikovali lékaři dva druhy rakoviny, informoval deník The Times. Šestašedesátiletá několikanásobná wimbledonská šampionka trpí rakovinou hrtanu a prsu. Oba nádory byly zachyceny v raném stadiu.

Foto: Profimedia.cz

Martina Navrátilová na turnaji US Open 2022

Článek

Špatná zpráva přišla třináct let poté, co slavná tenistka úspěšně podstoupila léčbu rakoviny prsu. Nyní byla šestašedesátileté americko-české tenistce diagnostikována rakovina krku a prsu poté, co lékaři v listopadu objevili zvětšenou lymfatickou uzlinu na krku.

„Tahle dvojitá rána je nepříjemná, ale stále uzdravitelná,“ sdělila tenistka. „Doufám v příznivý výsledek. Chvíli to bude na prd, ale budu bojovat ze všech sil,“ dodala odhodlaně. Její mluvčí pak uvedla, že oba nádory jsou v raném stadiu a léčba je nadějná.

Kvůli léčbě se Navrátilová nezúčastní Australian Open, na kterém působí jako televizní komentátorka. Doufá nicméně, že své postřehy bude moci divákům sdělit aspoň příležitostně přes telemost ze svého domova na Floridě.

Reklama

Výběr článků

Načítám