Hlavní obsah

Markovič vypovídal na policii pět hodin

Novinky, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Známý slovenský bavič Milan Markovič (60) má na krku trestní stíhání za vyhrůžky smrtí známé novinářce Renátě Klačanské. Deník Nový čas tvrdí, že ho policie v úterý vyslýchala pět hodin. Bavič považuje obvinění za smyšlené a vinu odmítá. Podle posledních zpráv podal Markovič na Klačanskou trestní oznámení za křivé obvinění.

Foto: Ondřej Šlechtický, mluvčí radnice
Článek

Markovič měl letos 21. června vyhrožovat šéfredaktorce týdeníku Eurotelevízia a moderátorce diskusního pořadu televize Joj Renátě Klačanské (42) formou anonymního e-mailu. Novinářka případ okamžitě oznámila policii. Klačanské totiž vyhrožovali už letos v dubnu, kdy ji neznámý pachatel propíchl všechny pneumatiky u auta, polil benzínem karoserii a zapálil.

Markovič údajně svůj výhrůžný dopis odeslal z reklamního kamiónu Slovenských telekomunikací, který parkoval v Trenčianských Teplicích na filmovém festivalu Art Film. V čase odeslání e-mailu byli v kamiónu pouze dvě hostesky, technik a Markovič. Svědci potvrdili, že to byl právě Markovič, kdo dopis odeslal. Motivy jeho činu prý už police zná, ale zatím to veřejnosti neoznámila. V případě, že bude Markovič uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok, nebo peněžitý trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám